Istoric
De la prima ediție din 2008, Ziua Energiei a câștigat un interes tot mai mare, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. De-a lungul anilor, evenimentul a dezvoltat și a transformat sectorul energetic din România prin soluțiile și propunerile participanților, menite să creeze un cadru legislativ și un mediu de afaceri mai prospere.
2009 - Ziua energiei din biomasă
Ziua Energiei 2009 a oferit o imagine de ansamblu cuprinzatoare asupra cercetărilor universitare și dezvoltării tehnologice în sectorul energetic, axata pe instalațiile de biogaz, centralele electrice cu biomasa, combustibilii de schimb și energia eoliana.
2010 - Ziua energo-autarhe
La conferința din 2010 s-au dezbătut bazele primei rețele de comunități energetice-autarhice și calitatea construcției de ferme eoliene din România. Dezbaterea a elucidat cerințele de calitate pentru măsurarea vântului.
2011 - Surse regenerabile
Conferința din 2011 a acordat o atenție sporită legii 220 privind investițiile în producția de energie eoliană și solară. Cu ajutorul acestei legi, investițiile în surse regenerabile au primit undă verde.
2012 - Centrale cu energie regenerabilă
In 2012, Ziua Energiei a fost dedicată discuțiilor legate de aplicarea strategiei 20/20/20 UE, dezvoltarea capacității de producție a energiei din surse regenerabile până în acel punct și a dezvoltării preconizate, operarea centralelor cu energie regenerabilă. De asemenea, s-au prezentat șansele pentru sprijinul UE în 2014-2020 cu privire la eficiența energetică.
2013 - Reducerea consumului de energie
A 6-a editie a conferinței Ziua Energiei Brașov a constat în trei subiecte precum revizuirea legislației energetice în România, tehnici de operare a producției de energie regenerabilă si modul de reducere a consumului de energie în România.
2014 - Ziua energiei verzi
Ziua Energiei Brașov 2014 s-a axat pe schimbările juridice și pe impactul actual/viitor asupra investițiilor în energia verde. Conferința a evidențiat cele mai bune practici de producere a energiei verzi în România.
2015 - Dezvoltarea strategiei energetice
In 2015, a opta ediție Ziua Energiei Brașov, liderii producției românești de energie electrică s-au alăturat mesei rotunde pentru a dezbate dezvoltarea unei strategii energetice viitoare în România.
2016 - Energiewende
Conferința a dezbătut revoluția energetică, atât cea romanească, cât și cea germană (Energiewende) dezvoltând viitoarea strategie energetică pentru România. În 2016, participanții au discutat despre dezvoltarea sectorului energetic german concentrându-se pe centralele electrice virtuale din Germania.
2018 - Ziua viitorului energetic
REPOM a dedicat cea de-a zecea ediție Ziua Energiei Brasov viitoarei dezvoltari a pieței energiei, bazata pe viziunea Uniunii Europene privind Uniunea Energetică și obiectivele UE cu privire la energia 2030-2050. Conferința s-a axat, de asemenea, pe viitorul energiei 4.0, un concept folosit pentru a descrie revoluția digitală din această industrie.
2019 - Ziua energiei curate
Ziua Energiei 2019 a dezbatut modul în care noile reglementări UE influențează sectorul energetic și comportamentul consumatorului în urmatorii ani. De asemenea, la conferință s-au discutat posibilitățile de transpunere a reglementărilor europene în mediul legislativ românesc și cum se potrivește planul energiei românești în cadrul European.
2021 - Viitorul energiei verzi: finanțare și implementare
Ziua Energiei Brașov, ediția a XII-a, s-a concentrat pe Pactul verde european, pachetul Fit for 55, prosumatorii din România, cum se pot adopta și să finanța aceste obiective în UE și România, care sunt planurile în străinătate, ce tehnologii există și sunt fezabile și ce se dezvoltă în sectorul energiei regenerabile.